Padang Pasir Klebang Melaka Amat Mengujakan Dan Menakjubkan

19538 views
Padang pasir Klebang

Padang pasir Klebang

Padang Pasir Klebang atau #melakadesert terletak di dalam kawasan Pantai Klebang Melaka. Pantai Klebang yang amat popular sejak dari dulu lagi ini telah mengalami perubahan yang drastik setelah projek tambak pantai dilakukan. Kini Dataran Klebang, Muzium Kapal Selam dan Padang Pasir Klebang Melaka kini menjadi tarikan yang amat-amat popular bagi kaki jalan. Sudahkah anda melawat satu-satunya padang pasir yang ada di Malaysia ini? Mungkin untuk merasa berada di Planet Marikh anda sudah bisa merasa pengalaman tersebut di bekas perlombongan bauksit di Kuantan seperti dalam gambar di bawah. (Ini cuma khayalan penulis).

Bekas lombong Bauksit

Di Pantai Klebang ini juga, terdapat satu lokasi unik iaitu kawasan “padang pasir” yang sedikit tersorok. Anda boleh melayari Instagram dan cari hashtag-hashtag seperti #melakadesert. Bila dah tengok, pasti anda faham kenapa ramai yang suka berkunjung ke sini. Banyak gambar yang menarik anda dapat cari di google tentang Padang Pasir Klebang Melaka ini. Semuanya amat mengujakan.

Bagi yang belum pernah merasa, baik jangan lepaskan peluang ini. Aku rasa kawasan ini akan dibangunkan tidak lama lagi, jadi anda akan kempunan merasa kenangan bergambar di Padang Pasir Klebang ini. Jangan risau, untuk kesini amat mudah. Anda boleh bermalam di hotel berdekatan. Harga hotel-hotel di Melaka amat berpatutan. Sila cari di aplikasi dibawah anda akan dapat harga yang amat murah setelah diberi diskaun.

Kawasan Oasis Padang Pasir Klebang

Kawasan Oasis Padang Pasir Klebang kredit http://othersideofain.blogspot.my

 

Baca >>  Pulau Gouqi: Dari Desa Terbiar Menjadi Destinasi Pelancongan Baru di China

Peringatan untuk anda... Jamgan sesekali cuba memandu diatas pasir..kerana kereta anda akan tersekat nanti. Ini pengalaman dari ramai orang. Paling penting jangan kesini pada waktu tengah hari. Anda mungkin akan demam paling tidak kulit anda akan mengelupas kerana cuaca yangamat terik. Untuk pengalaman terbaik pastikan anda kesini pada waktu pagi atau selepas 4 petang.

Peta Ke Melaka Desert

Walaupun lokasinya agak tersembunyi, anda tidak perlu risau kerana sentiasa ramai orang di sini. Yang datang buat wedding photoshoot pun ramai. Jika anda pergi bergambar di sini, akan ada kenderaan 4X4 yang boleh membawa anda dari tempat parking ke kawasan ini dengan caj RM3.00 seorang untuk sehala- saya dah cuba jalan kaki pergi dan balik. Memang cukup memenatkan. Selepas belajar dari kesilapan (dapat penat, terpaksa kejar masa dan konon-konon nak bergambar stylo tapi last-last cuma dapat gambar muka berminyak), kali kedua pergi baru saya menurunkan ego dan naik 4X4. Best wooo!

Alangkah baiknya jika kawasan ini dikomesilkan dengan diletakkan unta ataupun kuda. Aku rasa ini akan menjadikan kawasan ini lebih popular dan terkenal diserata Malaysia dan menjadi tarikan pelancong dari luar. Mana kita nak dapat pemandangan seperti di padang pasir Timur Tengah! Sediakan juga tempat perkhemahan untuk yang nak merasa bagaimana bermalam dikawasan ala-ala padang pasir ni. Betul tak?
Untuk tujuan keselamatan, anda akan diarahkan untuk meninggalkan kawasan ini selepas jam 7:00 petang. Kawasan ini akan menjadi sunyi sepi dan gelap selepoas itu.

Baca >>  Pulau Gouqi: Dari Desa Terbiar Menjadi Destinasi Pelancongan Baru di China

Lokasi: Pantai Klebang

Gambar Padang Pasir Klebang @ #melakadesert

Content Protection by DMCA.com

Tags: #aktiviti pantai klebang #coconut shake klebang melaka #melakadesert #Padang Pasir Klebang #Padang Pasir Melaka #pantai klebang address #pantai klebang bus hotel #pantai klebang coconut shake #pantai klebang desert #pantai klebang desert location #pantai klebang homestay #Pantai Klebang Melaka

Leave a reply "Padang Pasir Klebang Melaka Amat Mengujakan Dan Menakjubkan"

CommentLuv badge

Author: 
    author