Tarikh Bayaran KWSP I-Lestari untuk bulan Jun dan May sudah selesai. Semakan Bayaran KWSP I-Lestari untuk tarikh bulan seterusnya bakal anda tahu awal setiap bulan. Bakal menyusul bayaran I-Lestari untuk…

manamana firma perakauanan yang mesra pelajar intern atau manamana syarikat yang ada akauantan yang boleh bimbing korang. Cara sama patut korang gunakan kalau korang ni pelajar jurusan pertanian dan sebagainya….

…order!. Ini pun penting juga! Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tetiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya saya terangkan…

…Tahu Mungkin kamu pun nak pinjam wang, atau sekadar nak tambah-tambah ilmu tentang pinjaman. Nak bertanya di bank takut termakan promosi bank pulak. Tambah-tambah kamu tu kerja kerajaan lagilah manis…

…bagi meringankan beban rakyat adalah dengan membuat penangguhan bayaran pinjaman bank. Tetapi bagaimana? Permohonan Penangguhan Bayaran Pinjaman Bank Kesan COVID-19 memberikan anda panduan menyeluruh. Semua maklumat asas yang anda perlukan…

…Nasional di manamana Pejabat TEKUN Kawasan, Pusat Perkhidmatan Bergerak (TEKUN Mobile) atau di manamana kaunter perkhidmatan TEKUN Nasional. Borang permohonan pinjaman TEKUN Nasional hendaklah dihantar ke Pejabat TEKUN kawasan parlimen…

…atas katil pun boleh check dah. Okay settle daftar, macam mana nak buat semakan pula? Langkah-langkah semak baki ASB terkini online dengan Maybank2U: STEP 1: Log masuk ke maybank2u Pastikan…

…lagi proses pinjaman. Nak bayar caj agreement lah, caj proses lah dan bermacammacam alasan lagi untuk meminta wang pendahuluan daripada anda. Ada juga yang menggunakan taktik bayar dahulu sebelum ingin…

…sewa untuk jadi pemilik. Aik? Macam mana tu?… Dalam skim ini, penyewa akan sewa dahulu kediaman di mana penyewa perlu menyewa kediaman sehingga beberapa tahun dipersetujui bersama pemilik rumah. Selepas…